CuatroTipos

Diseño periodístico y más.

Deu anys de Nou (Dise)

TGorria. El passat 25 d’abril, es va celebrar el desè aniversari de l’existència de Nou Dise (crec que també es celebrà altre aniversari, però ara no caic). Es tracta de la publicació setmanal de la Universitat de València, una publicació única en el seu gènere, i l’únic setmanari local integrament en valencià. Possiblement no passarà a la història del disseny periodístic i el seu tarannà institucional (que no per l’equip de la revista, que ha respectat sempre el treball del responsable del disseny i la maquetació, el que signa dalt) haja condicionat i limitat el seu disseny interior, però si crec que poden rescatar-se algunes portades que tenen algun interès, començant per la que commemora (de reminiscències cuatritipesques) la seua dècada d’existència.

Vull aprofitar i aprofite este post per a felicitar a tot l’equip ( Francesc, Manolo, Remei, Agusti, Vicent, Paco, Miguel, Alfons…) de Nou Dise pel aniversari, però sobretot per la seua professionalitat i la seua manera de fer les coses.

PD: També un record i un petonet per a l’equip (Ferranda, Empar, Esther, Dani, Marc, Ramón…) de la revista que va ser la “mare” d’esta: el dise, de la que parlarem un altre dia.

Posiblement, la portada que més m’agrada, amb una bona foto de Miguel Lorenzo, fotoperiodista dels bons.


Una colaboració de luxe: la capçalera és obra de Mariscal, i este dibuixet del xano, també.

Una xicoteta broma warholiana i moderadament irreverent que idearem entre Manolo Peris i jo.

Reivindicant la nostra Republica, la de les lletres…

Altre col.laborador i amic: Ortifus

Amb un bon motiu gràfic es fàcil fer una bona portada.

Portada (que també m’agrada bastant) 100 % tipogràfica, fruit de la urgència pèr tancar la edició i la manca de elements fotogràfics. De vegades, es cert que la “necesidad aguza el ingenio”

Anuncios

3 comentarios»

  Dobiol wrote @

Tras leer la noticia del aniversario iba a pedirle a Gorritype que hiciera un ejercicio de “autobombing” con esta histórica publicación de la que es autor. Se me ha adelantado. Enhorabuena!!

  mactiste wrote @

En primer lloc, felicitats pel bloc. Em sembla d’allò més interessant el contingut que publiqueu, i més encara si és des d’un punt de vista tan proper com el vostre. Sempre està bé conéixer l’opinió de gent d’altres terres, però a allò que diuen els veïns s’ha de parar molta atenció.

En segon lloc, felicitats pel 10é aniversari de la Nou Dise. La veritat és que mai havia tingut cap exemplar a les mans fins a esta vesprada, quan m’he acostat a La Nau i n’he agafat una (ha sigut inevitable, després de vore els tipus de plom amb el “10”) =D

Finalment, voldria animar-vos a que escriviu més entrades en valencià com aquesta. Si parleu de disseny i ocasionalment en valencià… s’aneu a convertir per a mi en un “fave” com una catedral.

una abraçada!

  cuatrotipos wrote @

Mactiste, gràcies pel teu comentari, però no és de plom, sinó de fusta… jugant amb la foto en photosop em va eixir així per casualitat, no va ser un efecte buscat sino trobat. Allò del valencià… ho intentarem, pero els quatre som castellanoparlants, encara que jo pesonalment intentare incloure algun post en valencia.
Salutacions.


Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: