CuatroTipos

Diseño periodístico y más.

Set reportatges

Cuatro tipos. Ahir s’inaugurà a la Sala Thesaurus del Centre Cultural La Nau de la Universitat de València l’exposició “Set reportatges per a la inclusió”, organitzada per la Xarxa per la Inclusió social-eapn. Amb aquest motiu s’ha editat (dissenyada pel nostre company Tomás Gorria) també una nova versió en bilingüe (valencià/castellà) del catàleg en format magazine, que intenta donar més protagonisme als reportatges fotogràfiques que conforman la publicació, que es por aconseguir a la mateixa exposició, i que es pot baixar en aquest enllaç. També es pot veure en versió page-flip en aquest enllaç. Açi teniu unes pàgines.

L’eix bàsic de l’exposició itinerant i del catàleg “Set reportatges per a la inclusió a la Comunitat Valenciana” és l’elaboració de set reportatges periodístics que descriuen i analitzen la realitat de set perfils característics de persones en risc d’exclusió i que responen a perfils visibles de: migració, gitanos, prostitució, persones sense llar, refugiats, violència de gènere i reclusos. ,Els fotògrafs són: Fernando Bustamante, Alberto Sáiz, Biel Aliño, Ana Yturralde, Benito Pajares, Daniel García Sala i Eva Máñez. I els redactors: Xavier Aliaga, Héctor Gozalvo, Anna Gimeno, Teresa Domínguez, Paco Simón, Joan M. Oleaque i Nuria Tendeiro.  El disseny de la publicació La publicació i l’exposició conten també amb infografies del nostre company Javier Pérez. La mostra es completa amb un documental realitzat per Samuel Sebastian.

Els materials utilitzats per a l’exposició es van obtenir en els diversos tallers de capacitació realitzats prèviament per la xarxa per la inclusió EAPN CV per a formació i capacitació de persones que viuen aquestes realitats. L’exposició es va projectar com a material de sensibilització per als col·lectius socials en situacions similars per canviar aquesta realitat, fomentant-ne l’autoestima i l’autonomia personal, així com per als professionals de la informació i comunicació en el tractament “positiu” d’aquestes realitats, no emmascarant la realitat de les situacions, sinó emfatitzant la força personal i la voluntat de canvi de les persones afectades, així com el treball de les diverses entitats i institucions que ajuden en aquest procés en general a la societat valenciana en el coneixement de les realitats d’exclusió a la Comunitat Valenciana.

Més info:

No comments yet»

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: